DBG Classics zal wederom van de partij zijn op Batibouw in Brussels Expo, van dinsdag 14 t.e.m. zondag 19 maart 2023.

Graag verwelkomen wij u op onze beursstand waar u onze authentieke smeedijzeren tuinserres in levende lijve kunt ontdekken.

Waarom is Batibouw nog steeds de ideale plek om informatie in te winnen m.b.t. de bouwsector?

Batibouw brengt alle segmenten van de bouwsector samen: van nieuwbouw of renoveren, veranderende energieregels en milieuvoorschriften, nieuwe producten, materialen en diensten, tot nieuwe bouwconcepten en bouwmethodes.

Als particulier kan u er in levende lijve kennismaken met allerhande merken en bedrijven en te woord gestaan worden door de vele vertegenwoordigers die u oplossingen kunnen bieden voor uw behoeftes en budget.

Thema’s duurzaamheid en energie

Deze editie legt een bijzondere nadruk op duurzaamheid en energie in deze onzekere tijden van stijgende energieprijzen, gezondheidscrisis en oorlog.

Deze hebben geleid tot torenhoge energiefacturen en stijgende prijzen van bouwmaterialen, wat een mens al eens aan het denken zet.

Deze beurs staat daarom in het teken van alternatieven voor ons huidige energieverbruik opdat u (als bouwer of verbouwer) de juiste keuzes kan maken in het huidige klimaat.

Energie-efficiëntie, energieverbruik, nieuwe technologieën, duurzame bouwmaterialen… Het komt allemaal aan bod op Batibouw!

De organisatoren geven dit jaar overigens het goede voorbeeld op weg naar een koolstofvrije toekomst met concrete maatregelen om het energieverbruik te doen dalen, zoals:

 • een strategische kortere duurtijd van de beurs
 • minder materialen die slechts eenmalig gebruikt worden
 • minder verwarming en verlichting van de beurshallen
 • beloningen voor exposanten die hun beursstand op een duurzame manier bouwen

Inspiratie nodig?

Naast de focus op energie en duurzaamheid zijn er nog 4 andere thematisch ingerichte ruimtes die een vermelding waard zijn. Deze maken allen deel uit van de zgn. Batibouw Experience:

 1. Energy Solutions, waar u oplossingen vindt voor de hedendaagse energieproblematiek
 2. Batibouw Academy, waar kennis en knowhow wordt gedeeld tijdens seminaries en workshops
 3. Matchmaking Zone, waar u een afspraak kan reserveren met experten en partners die u voorzien van onafhankelijk advies
 4. Kitchen Xperience, waar u de keuken van de toekomst kan ontdekken
 5. Flex Living, waar u ontdekt wat het betekent om flexibel te leven en werken

Voor wie is een bezoek aan Batibouw interessant?

Zowel particulieren als professionals komen aan hun trekken op de Batibouw bouwbeurs in Brussels Expo.

Professionals

Van architecten en studiebureau’s, die er inspiratie komen opdoen over de nieuwste materialen en diensten op de bouwmarkt, tot opdrachtgevers en professionals uit verschillende sectoren zoals:

 • EPB-experts
 • installateurs
 • elektriciens
 • loodgieters
 • aannemers
 • tuinaannemers

Particulieren

Batibouw is een schat van informatie voor particulieren op zoek naar info over de grote stappen van hun volgende bouw- of verbouwproject en welke subsidies men eventueel voor in aanmerking komt om het project te helpen financieren.

Denk hierbij aan:

 • jonge gezinnen met een droom om een eerste huis te bouwen of verbouwen of die eerder geïnteresseerd zijn in flexibel wonen (bezoek de zone Flex Living voor containerwoningen, tijdelijke woonuitbreiding, tiny homes, etc.)
 • samengestelde gezinnen die een uitbreiding of verbouwing overwegen (speelkamer, bureau, extra slaapkamers, authentieke serre als veranda en solarium, etc.)
 • ouderen die zich voorbereiden op hun pensioenjaren en daarom in de markt zijn voor producten en diensten in het kader van betere toegankelijkheid van hun huidige woning
 • overige professionals die niet werkzaam zijn in de bouwindustrie maar wel in de markt zijn voor producten en diensten (uitbreiding of renovatie van winkelruimte of een horeca-uitbater op zoek naar een stijlvolle terrasoverkapping bv.)

Brussels Expo garandeert bovendien een vlotte bezoekerservaring met makkelijk parkeren, restaurants, kinderopvang, geen wachtrij dankzij digitale tickets (waarover verder meer).

Praktische informatie over Batibouw 2023

Openingstijden

Deze editie vindt plaats van dinsdag 14 t.e.m. zondag 19 maart 2023.

De bouwbeurs opent elke dag de deuren van 10u tot 19u, met uitzondering van twee nocturnes op donderdag 16 en vrijdag 17 maart wanneer de deuren pas om 21u sluiten.

Locatie

Batibouw neemt zoals steeds plaats in de expohallen van Brussels Expo.

De beursstand van DBG Classics kan u terugvinden aan stand 05639.

Tickets en registratie

Iedereen wordt aangeraden om online tickets te bestellen, waarna je kan genieten van een vlotte toegang zonder wachtrijen.

De prijzen zijn als volgt:

 • Kinderen t.e.m. 16 jaar: GRATIS
 • Afterwork toegang van maandag tot vrijdag na 16u: GRATIS
 • Volwassenen: €15 per persoon
 • Groepen van minimum 15 personen: €13 per persoon

Opgelet: Aan de deur kan u niet met cash betalen, enkel met betaalkaarten.