Projectbeschrijving

Deze aanbouw tuinkamer uit smeedijzer en glas met gebogen dak doet dienst als polyvalente voorplaats. De ondergrond is verhard en de ruimte binnenin wordt hoofdzakelijk gebruikt als een soort van inkomhal of sas.

Er is plaats voor kleinere potplanten, een tafeltje en stoelen, een schoenenrekje, decoratie, enzovoort.

Voordelen van deze aanbouw tuinkamer

 • Zorgt voor extra leef- en opslagruimte voor uw woning
 • Kan gebruikt worden als droge opslagruimte voor gereedschap of boodschappen
 • Tijdens de zomermaanden perfect te gebruiken als loungeruimte
 • Doet dienst als droge ruimte tijdens de koude, natte wintermaanden
 • Het ontwerp van deze aanbouw tuinkamer (glas en smeedijzeren profielen) garandeert een comfortabel helderheidsniveau binnenin
 • Handige draaideur voor een vlotte toegang
 • Verkrijgbaar op maat (lengte, breedte en hoogte zijn op maat aan te passen)

Drie kenmerken van deze aanbouw tuinkamer

Ook bruikbaar als aanbouwserre

Bij deze klant wordt de constructie hoofdzakelijk gebruikt als polyvalente voorplaats. Maar dankzij de gebruikte materialen kan deze aanbouw tuinkamer ook perfect functioneren als een echte aanbouwserre of wintertuin.

Er wordt namelijk ruim voldoende licht en warmte gegenereerd om volop gebruik te kunnen maken van het kweek- en groeiseizoen. Tuingereedschap kan gemakkelijk aan de muur gehangen worden (of op enkele schappen aan de muur gelegd worden).

Extra leefruimte

Zo’n tuinconstructie zorgt voor extra leefruimte in huis. Er werd een deur voorzien die deze aanbouw voorplaats met de woning verbindt.

En of u deze aanbouw nu gebruikt als kleine aanbouwveranda om van de zonnige dagen te genieten, of als aanbouw om natte kledij, modder, natte schoenen of sneeuw op te vangen alvorens u naar binnen gaat, de extra beschutte en droge ruimte is altijd handig!

Eenvoudig Doe-Het-Zelf bouwplan

Woont u buiten België? Dan dient u zelf een plaatser/installateur te zoeken (denk aan een tuinman of aannemer). Maar bent u vrij handig en wenst u deze aanbouw tuinkamer in doe-het-zelf pakket te verkrijgen? Dan kan dit vanzelfsprekend ook!

De complete bouwkit kan bij u aan huis geleverd worden. Deze bevat alle materialen, een gedetailleerd bouwplan en instructies.

Indien u vragen zou hebben of u heeft bijkomstige hulp nodig voor de opbouw, dan kan u ook overwegen om een korte opleiding te volgen bij u ter plaatse.

Het is ook mogelijk om een professionele bouwer van ons team voor enkele uurtjes te laten langskomen tegen betaling. Zo leert u de kneepjes van het vak en kan u deze in een latere fase zelf allemaal toepassen.

Ultieme polyvalente tuinconstructie

Deze aanbouw tuinkamer is enorm polyvalent en u kan ze gebruiken zoals u dat wenst. Ze geeft een klassieke vintage uitstraling aan uw woning en is duurzaam.

Ze is verkrijgbaar op maat en u kan ook zelf bepalen waar de draaideur komt. Zo’n constructie kan dus vrijwel overal mooi ingepast worden.

Een populaire toepassing van deze aanbouw tuinkamer is om ze te gebruiken als een pure aanbouw serre. De reden ligt voor de hand! Zoals u kan zien op de foto’s biedt deze smeedijzeren aanbouw uit glas alle voordelen van een traditionele vrijstaande boogserre:

 • Veel plaats en ruimte voor het kweken van groenten, fruit en planten
 • Een goede inval van natuurlijk, helder licht
 • Optimaal broeikaseffect dankzij het glas (warmte is ideaal voor het kweken binnenin)
 • Verluchtingsluiken om voor ventilatie te zorgen indien nodig

Een bijkomend voordeel dat dit aanbouwmodel biedt, is dat u er direct kunt instappen vanuit uw woning. U vermijdt er dus in elk geval wind en regenbuien mee!

En dit staat in contrast met een klassieke vrijstaande serre: Indien u ze wenst te betreden, zal u door weer en wind moeten wandelen (of lopen)…

Inrichtingsideeën

Onze gebogen smeedijzeren profielen en de glasprofielen hiertussen zorgen voor een mooie diffusie van het invallend licht. Dit betekent dat het de ruimte binnenin heel helder en warm maar tegelijkertijd niet verblindend is.

Dit is wat van zo’n smeedijzeren aanbouw tuinkamer de ideale kweekkas maakt.

Een deel van onze klanten beslist om zo’n aanbouw tuinkamer in te richten als klassieke vintage veranda. Denk hierbij aan het plaatsen van een tafeltje, stoelen, een kastje, enkele decoratiestukken, kaarsen, potplanten, enzovoort.

Dit zorgt ervoor dat deze ruimte gezellig en aangekleed wordt. En op die manier wordt het heel aangenaam om er ’s morgens een heerlijke tas koffie of thee te drinken terwijl u ontwaakt.

Het is ook dikwijls de ideale plaats om de tuin te overzien (en eventueel spelende kinderen of huisdieren in de gaten te houden).

Toepassingsmogelijkheden van deze aanbouw tuinkamer

U kan deze aanbouw tuinkamer onder andere inschakelen als:

 • Overdekte speelruimte voor kinderen
 • Een vergaderruimte voor professionele doeleinden
 • Opslagruimte (berging)
 • Plaats om vers fruit en groenten schoon te maken (of om confituur en/of bier te maken)
 • Beschutte plaats voor huisdieren
 • Gereedschapsruimte
 • Als aanbouw tuintje in een stadsomgeving op een binnenkoer

Interesse? Neem contact op!

Wenst u te vernemen wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Of vraag direct een offerte aan online. Wij contacteren u in beide gevallen zo spoedig mogelijk!