Projectbeschrijving

Deze authentieke smeedijzeren serre werd aangebouwd tegen een bestaande gevel van de klant en werd op maat geproduceerd en geplaatst.

Genieten van tuinieren

Een klassieke smeedijzeren serre heeft sinds jaar en dag hoofdzakelijk één functie: het kweken en telen van allerlei groenten en fruit in een beschermde omgeving. Het glas zorgt voor een optimaal broeikaseffect wat van deze serre de ideale kweekkas voor allerlei groenten, fruit & druiven maakt.

Om de temperatuur niet te hoog te laten oplopen, werden in deze prachtige aanbouwserre vier ventilatieluiken voorzien. De smeedijzeren deur kan ook open om voor extra ventilatie te zorgen op warme dagen.

Voordelen van eigen kweek

Wat is er heerlijker dan het oogsten en koken van zelfgekweekte groenten en/of fruit? Tuinieren en/of een moestuin aanleggen zit terug in de lift (ook in de steden op dakterrassen trouwens).

De voordelen van zo’n eigen kweek:

 • Veel intensere en vollere smaak van de groenten en het fruit
 • Gezonder en betrouwbaarder dan de producten uit de winkel (wie kan u met 100% zekerheid garanderen dat de producten compleet insecticidevrij geteeld werden)?
 • Ontspannender dan naar de winkel gaan. Moestuinieren in zo’n authentieke smeedijzeren serre is bijzonder ontspannend en gezonde hobby.
 • Ook leerrijk en boeiend voor jonge kinderen die de wonderen der natuur ontdekken.

Deze authentieke smeedijzeren serre als tuindecoratie

De serremarkt wordt tegenwoordig overspoeld met tientallen aanbieders van aluminium serres met polycarbonaat platen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende standaardafmetingen en kosten relatief weinig geld.

Helaas heeft zo’n aluminium serre met polycarbonaat platen ook nadelen. Het grootste nadeel is en blijft de middelmatige uitstraling van zo’n constructie. Aluminium (of PVC) in combinatie met polycarbonaat platen… In een mooie tuin op niveau biedt dit op esthetisch vlak geen enkele meerwaarde, integendeel…

Onze klassieke smeedijzeren serres bieden hier een oplossing voor. Bij DBG Classics trachten we steeds een gezonde balans te vinden tussen het esthetische en het praktische (functionele) luik.

De foto’s van deze creatie in de slider bovenaan deze pagina illustreren het perfect. Deze authentieke smeedijzeren serre kan perfect als pronkstuk van uw tuin fungeren. Straffer nog, zo’n serre fungeert gewoon als smeedijzeren tuindecoratie.

Afmetingen authentieke smeedijzeren serre

 • Lengte van de serre: 8,54 meter
 • Breedte van de serre: 3 meter
 • Hoogte van de serre: 2,65 meter

Deze authentieke smeedijzeren serre is een aanbouwmodel dat rust op een laag muurte van 0,5 meter hoogte.

Vanzelfsprekend is maatwerk steeds mogelijk op basis van uw specifieke situatie.

Begeleiding van A tot Z

Bent u overtuigd van de esthetische en praktische meerwaarde van onze serres? Dan is het misschien wel interessant om ons te contacteren voor een offerte op maat.

Wij ondersteunen u van A tot Z en zoeken samen naar de ultieme oplossing voor uw situatie en wensen. We beantwoorden samen enkele vragen zoals:

 • Welke groenten en fruit wenst u te gaan kweken in uw authentieke smeedijzeren serre?
 • Hoe wordt de serre ingeplant qua oriëntatie en hoeveel verluchting moet er worden voorzien?
 • Dient er een werkblad en/of rekjes aanwezig te zijn voor gereedschap?
 • Dient er ondersteuning te worden voorzien voor bepaalde soorten planten, groenten of fruit?
 • Wenst u eventueel het regenwater bijkomend op te vangen? Enzovoort.

Interesse? Contacteer ons

Interesse in onze serres? Contacteer ons dan geheel vrijblijvend en laat u adviseren. U kan ook online een offerte aanvragen indien gewenst!