Projectbeschrijving

Deze op maat gemaakte groene hoekserre met ventilatieramen uit smeedijzer en glas biedt een unieke harmonie van functionaliteit en stijl.

Deze prachtige serre, uitgevoerd in een rustgevende groene tint, is voorzien van vier handige ventilatieramen aan de voorkant, net boven een stevig muurtje.

Dit aanbouwmodel is ideaal voor elke tuinliefhebber met een tuin en tuinmuren die op zoek is naar een duurzame en elegante smeedijzeren serre voor groenten- en fruitteelt en ontspanning.

Groene hoekserre als aanbouwmodel op maat

De exclusieve groene hoekserre werd speciaal op maat ontworpen om perfect in de bestaande tuin met hoge omwallingen te passen.

Deze aanbouwserre uit smeedijzer en glas ademt vakmanschap, stijl en functionaliteit uit. Het is de ideale keuze voor een tuin met omwallingen indien u een serre wilt aankopen en kwaliteit en esthetiek nastreeft.

Stelt u zich eens voor dat deze prachtige hoekserre in uw tuin staat…

Prachtig opgebouwd uit duurzame smeedijzeren profielen en glas en afgewerkt met een rustgevende groene kleur en beige silicone voor extra duurzaamheid en weerbestendigheid.

Met vier ventilatieramen (aangedreven door automatische raamopeners) aan de voorkant, net boven het muurtje, zorgt deze serre voor een optimale luchtcirculatie.

Er zitten trouwens ook ventilatieramen in het dak zelf. Hierdoor blijven uw groenten, fruit en planten het hele jaar door in een perfecte conditie.

Handig interieur en slimme indeling van deze groene hoekserre

Binnenin de serre wordt u verwelkomd door een weelderig groen interieur.

De plantenbakken links, centraal en rechts bieden volop ruimte voor uw groenten, fruit, kruiden en planten. En dit terwijl het glazen dak met smeedijzeren profielen een overvloed aan natuurlijk licht binnenlaat.

Dit creëert een ideale groeiplek voor uw planten en een serene en uitnodigende sfeer om in te ontspannen tijdens het tuinieren.

Deze hoekserre is strategisch gebouwd tegen twee grote tuinmuren in het pittoreske Dinant in België.

Dit ontwerp zorgt voor een stevige en stabiele structuur terwijl de serre van binnenin ook een adembenemend uitzicht biedt op de tuin en het zwembad.

Het hellend dak maximaliseert de lichtinval en biedt een open, luchtige ambiance die uw tuin een luxueuze uitstraling geeft.

Het zijaanzicht van de serre onthult een tweede deur en ingang, gebouwd tegen de tuinmuur en ook deels op een halfhoog muurtje.

Deze functionele toegang vergemakkelijkt het onderhoud van uw beschermde moestuin en biedt een visueel aantrekkelijke serre die uw tuinmuren een pak mooier maakt.

De lichtgroene smeedijzeren profielen, gecombineerd met de stenen muren en glaselementen, zorgen voor een rustieke maar verfijnde uitstraling.

Aan de voorzijde van de serre vindt u een charmante groene deur gecombineerd met glazen panelen die ook afgewerkt is met beige silicone.

Esthetische meerwaarde voor uw tuin

Deze groene hoekserre op maat van DBG Classics biedt u alles wat u nodig heeft om uw tuinambities waar te maken.

Dankzij de duurzame materialen, het elegante ontwerp en de praktische inrichting binnenin is deze serre een waardevolle aanvulling voor elke tuin met grote tuinmuren en omwallingen.

Stelt u zich eens voor hoe dit soort hoekserre een esthetisch middelpunt van uw buitenruimte wordt en de saaie muren doet vergeten.

Weetje: U kan ook opteren voor een andere kleur zoals wit (bekijk bijvoorbeeld eens deze witte aanbouwserre die dienst doet als veranda).

De combinatie van functionaliteit en schoonheid zorgt ervoor dat dit een plek is waar u graag tijd doorbrengt, omringd door Moeder Natuur.

Tip: Bekijk onze vrijstaande modellen zoals deze vrijstaande smeedijzeren tuinkas op een stenen muur.

Gezondheidsvoordelen van uw eigen serre

Naast de esthetische meerwaarde biedt deze hoekserre uit smeedijzer en glas ook een meerwaarde voor uw gezondheid.

Tegenwoordig is de consumptie van groenten en fruit onvoldoende vanuit voedingsoogpunt, ondanks het feit dat er wel wat landbouw is in onze contreien.

Daar zijn diverse redenen voor:

  • Slechte voedingsvoorlichting,
  • Gebrek aan tijd om te koken met verse producten,
  • Gigantisch veel reclame door fastfoodketens,
  • De gewoonte om op het werk boterhammen of sandwiches te eten (al dan niet met charcuterie), en
  • En niet te vergeten: Economische redenen. Groenten (en fruit) zijn tegenwoordig luxeartikelen geworden en zijn niet bepaald ‘goedkoop’ te noemen.

De laatste jaren zijn er dankzij meer voorlichting van de bevolking echter wel enkele positieve ontwikkelingen geweest.

Denk aan de toename van bereidingen op basis van groenten in de rekken van de supermarkten en “kant-en-klare” verse producten (zakken kant-en-klare salade, bijvoorbeeld).

En er zijn natuurlijk ook steeds meer mensen die beslissen om zelf hun eigen groenten en fruit te kweken in een serre. Misschien wel in dit type hoekserre of een ander type smeedijzeren serre met glas van ons.

De rol van groenten in ons dagelijks voedingspatroon

Omdat groenten vaak gewoon als bijgerecht worden beschouwd, worden ze doorgaans minder gegeten dan andere voedingsmiddelen.

In werkelijkheid spelen ze echter een essentiële rol en zijn ze onmisbaar in ons dieet vanwege hun vele functies in ons lichaam.

De meeste groenten bevatten een groot aantal vitamines en vaak in hoge percentages.

Weetje: De waarde van groenten in dit opzicht is nauw verbonden met de versheid en de consumptie ervan zonder ze te koken.

De tijd na het plukken, blootstelling aan lucht en licht en hoge temperaturen vernietigen al snel veel van de vitamines, net als koken in water, waardoor tevens veel oplosbare minerale zouten verdwijnen.

Voordelen van vers geteelde groenten uit uw serre

De chemische samenstelling van de verschillende soorten groenten is zeer gevarieerd waardoor een compleet dieet het risico op voedingstekorten voorkomt.

Perfect voor een verzadigd gevoel met beperkt aantal calorieën

Groene groenten bevatten over het algemeen weinig energie omdat ze een hoog percentage water bevatten in verhouding tot de droge stof.

Twee uitzonderingen op de regel zijn de volgende groenten:

  • Aardappelen die veel koolhydraten bevatten, en
  • Peulvruchten die veel eiwitten bevatten en daarom een relatief hoge calorische en voedingswaarde hebben.

Omdat de meeste groene groenten dus niet erg geconcentreerd zijn, zijn ze volumineus en kunnen ze daardoor een verzadigd gevoel opleveren ondanks een verminderde calorie-inname.

Goed voor de spijsvertering

U kunt ze gebruiken om te rijke voedingsmiddelen te verdunnen (die bijvoorbeeld een hoog percentage dierlijke vetten bevatten) die de spijsvertering vertragen en het urinezuurgehalte kunnen verhogen en nierfunctiestoornissen kunnen veroorzaken.

Groenten zijn vooral nuttig omdat deze vezelrijke voedingsmiddelen door het lichaam worden gebruikt om een verzadigd gevoel te geven en de spijsvertering te reguleren.

Groenten bevatten tevens cellulose die niet door mensen verteerd kan worden, wat de darmactiviteit stimuleert door “zware” gerechten zoals gefrituurd voedsel en sauzen, die rijk zijn aan vet, gemakkelijker te verteren.

Weetje: De gunstige invloed van groenten op de spijsverteringsfuncties houdt verband met zowel hun aangename organoleptische kenmerken (vormen, kleuren, smaken, aroma’s) als hun chemische samenstelling.

Groenten zijn rijk aan organische zuren (oxaalzuur, citroenzuur, appelzuur, wijnsteenzuur, enz.) die een vocht afdrijvend en ontgiftend effect hebben en de maagsappen helpen bij hun verterende werk.

Bijkomend weetje: Groenten voorzien het lichaam van een groot deel van het water dat het nodig heeft. Wanneer ze samen met zout voedsel worden gegeten, verminderen ze de dorst tijdens de maaltijd.

Hierdoor hebben we minder de neiging om te drinken waardoor de maagsappen niet te veel verdunnen en de spijsvertering vertragen.

Interesse in een groene hoekserre op maat van uw tuin? Neem contact op

Heeft u interesse in een smeedijzeren hoekserre op maat, zoals de groene hoekserre met ventilatieramen van dit project in een prachtige omwalde tuin in Dinant?

Wacht dan niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en vraag eventueel ook een vrijblijvende offerte aan voor een authentieke of meer moderne tuinkas.

Onze deskundige medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het realiseren van uw gedroomde hoekserre in uw tuin.