Projectbeschrijving

Een aanbouwkas is misschien wel de eenvoudigste en meest veelzijdige vorm van een serre die er bestaat en biedt enkele uitzonderlijke voordelen!

Deze halfverzonken zwarte serre kit leent zich uitstekend voor doe-het-zelvers die een zelfbouwpakket wensen aan te schaffen.

Bovendien kan deze serre ook vlot in een beperkte ruimte worden ingepast.

Inleiding: Halfverzonken zwarte serre kit

De kenmerkende eigenschap van een aanbouwserre is dat ze gebruik maakt van een bestaande structuur.

Zo kan ze bijvoorbeeld tegen een muur van een huis, een tuinmuur, een grensmuur, een muur van een tuinhuis of een garage worden gebouwd.

Dit type serre verschilt van andere soorten serres doordat het geen vrijstaande structuur is.

Degenen onder ons met een kleiner budget komen met een aanbouwkas dus doorgaans ook sneller aan de bak.

Dit komt doordat de muur ervoor zorgt dat er minder materiaal (smeedijzer en glas) nodig is in vergelijking met een vrijstaande serre.

Uitstekende thermische eigenschappen

Het belangrijkste voordeel van een aanbouwserre is dat de muur waartegen ze gebouwd is als warmteopslagplaats fungeert.

Een muur op het zuiden gericht zal bijvoorbeeld de hele dag zonnestralen ontvangen en absorberen en bijgevolg ook de hele nacht warmte afgeven.

De muur van deze aanbouwserre functioneert met andere woorden als een soort warmtebron (die overdag warmte opslaat).

En dit terwijl eigenaars van vrijstaande serres met allerlei middelen proberen om dezelfde thermische eigenschappen te bereiken die een dergelijke aanbouwserre van nature biedt.

Een aanleunserre heeft met andere woorden ecologisch vriendelijkere eigenschappen omdat ze met behulp van de muur warmte vasthoudt.

Als het wat kouder is, is er dus minder bijverwarming nodig voor een aanbouwserre in vergelijking met een vrijstaande serre.

Bovendien biedt een aanbouwmodel ook voordelen voor het huis waartegen ze gebouwd is.

De aangebouwde serre kan namelijk fungeren als een bron van zonneverwarming voor het aanpalend huis.

Minder ruimteverspilling dankzij de muur

Een ander groot voordeel van een aanbouwserre is het optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in de serre.

De hoogte wordt beperkt door de hoogte van de muur waartegen de aanbouwserre gebouwd is, maar toch is er minder verspilde ruimte dan bij veel andere soorten serres.

Een aanleunkas biedt meer bruikbare ruimte dan een vrijstaande serre. Daarom is een aanbouwserre echt wel de ideale keuze wanneer de ruimte beperkt is.

Weetje: Dit type aanbouwserre kan zelfs op een kleine patio of een balkon gebouwd worden. Zelfs op een daktuin in een stedelijke omgeving kan dit type aanleunkas worden geplaatst.

Tip: U kan ook voor een andere kleur dan zwart opteren! Bekijk bijvoorbeeld deze prachtige witte aanbouwserre.

Toegankelijk voor iedereen

Niemand hoeft uitgesloten te worden van serre tuinieren want onze aanbouwserres zijn tevens verkrijgbaar in een zelfbouwpakket.

Dit betekent dat u aardig wat kosten kunt besparen op de plaatsing en installatie van de serre als u beslist om ze zelf te plaatsen.

Deze halfverzonken zwarte serre kit kan bij u aan huis geleverd worden inclusief alle materialen en inclusief montageplan.

Een betrekkelijk kleine oppervlakte en ruimte kan reeds indrukwekkende resultaten opleveren met een aanbouwkas.

De klant van dit project heeft beslist om de ondergrond te betegelen. Maar dit betekent niet dat men er geen heerlijke groenten en fruit zou kunnen in kweken!

Groenten, fruit, planten en kruiden kan men namelijk ook succesvol in allerlei verschillende potten en moestuinbakken verbouwen.

Hoe tuinieren in deze aanbouwserre met verharde ondergrond?

Verticaal moestuinieren

Als u een verharde ondergrond in een aanbouwserre hebt, bijvoorbeeld omdat u ze vooral wilt gebruiken als veranda, dan kan het slim zijn om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in de hoogte.

U kan bijvoorbeeld stijlvolle smeedijzeren rekken aan de muur hangen waarop diverse types planten, groenten en fruit kunnen groeien.

Of u kan houten planken bevestigen aan de muur waarop u talloze potplanten kunt plaatsen.

Serre tuinieren in houten kratten

Een andere methode om in dit type aanbouwserre met verharde ondergrond te tuinieren, is door gebruik te maken van houten kratten en/of bakken.

Tip: Voorzie de houten bak of krat aan de binnenkant van een speciale worteldoek. Hierdoor kan de potgrond niet tussen de spleten vallen en kan overtollig water toch weglopen.

In de praktijk blijken dergelijke houten kratten vooral geschikt om 1 type groenten te groeperen per bak of krat.

Tuinieren onder glas in potten

Als u fruit, groenten en/of kruiden gaat verbouwen in potten, zorg er dan voor dat u altijd werkt met potten waarin een gat of gaatjes zitten onderaan.

En heeft u kunststof potten op het oog waarin nog geen gat zit? Dan kan u er zelf een gat in maken aan de onderkant, bijvoorbeeld met de hulp van een boormachine.

Tip: Zet de pot op een lekschaal zodat het weglopende water in de warmere maanden toch nog wordt opgevangen en niet zomaar wegloopt.

Interesse in meer informatie over deze halfverzonken zwarte serre kit?

Een aanbouwserre biedt diverse voordelen zoals een optimale benutting van de ruimte (ook in de hoogte dankzij de muur) en uitstekende thermische eigenschappen (ook dankzij de muur).

Het is ook mogelijk om een esthetisch aantrekkelijk ontwerp voor uw serreproject te ontwikkelen, op maat van uw situatie en wensen.

Droomt u van een unieke smeedijzeren aanbouwserre die dienst kan doen als veranda en als serre? En wilt u uw eigen fruit, kruiden en groenten verbouwen?

Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Samen bespreken we uw visie en wensen zodat u uiteindelijk heerlijk kunt genieten van een stijlvolle en stressvrije smeedijzeren serre in uw tuin.

Tip: U kan tevens direct en vrijblijvend online een offerte aanvragen ook!