Projectbeschrijving

Deze magnifieke zwarte muurkas uit glas en smeedijzer werd tegen de bakstenen gevel van een bijgebouw in de tuin van de klanten geplaatst.

Het typische kenmerk van een dergelijke muurkas met gebogen dak is dat ze gebruik maakt van een bestaande constructie die functioneert als achterwand.

Dit type aanbouwkas is de perfecte serre om tegen een gevel van uw woning, een grensmuur of de muur van een tuinhuis, bijgebouw of garage te bouwen.

Muurkas uit glas en smeedijzer biedt diverse voordelen

Multifunctioneel inzetbaar

Een aangebouwde kas zoals dit boogmodel is multifunctioneel inzetbaar.

Zo kan deze muurkas gebruikt worden om groenten en fruit in te kweken of ze kan dienstdoen als stijlvolle landelijke veranda.

Bekijk bijvoorbeeld de volgende klassieke veranda (die functioneert als solarium) om een idee te krijgen van wat er zoal mogelijk is qua inrichting, gezelligheid en interieur.

Geschikt voor beperkte oppervlaktes

Dit type muurkas is verkrijgbaar als een doe-het-zelf bouwkit en kan ook perfect geïntegreerd worden op een vrij beperkte oppervlakte.

Dit muurkasmodel is bijgevolg ook populair voor stadstuintjes en binnenkoeren.

De muur van de muurkas uit glas en smeedijzer speelt een belangrijke rol

Het verschil met andere soorten broeikassen (zoals een vrijstaande boogkas) is dat dit type muurkas geen vrijstaande constructie is.

De muur waartegen deze muurkas gebouwd is, biedt grote thermische voordelen en werkt ook kostenbesparend want voor deze flank is geen glas of smeedijzer vereist.

Muur houdt warmte vast

De muur waartegen de kas is gebouwd, slaat zonnewarmte op, wat een heel groot voordeel is ten opzichte van een vrijstaande kas.

Indien de muur de hele dag zonnestralen kan absorberen, zal deze tot lang na zonsondergang de opgeslagen warmte vrijlaten binnenin de gebogen serre uit glas en smeedwerk.

De thermische eigenschappen van dit type muurkas zijn uniek en ongeëvenaard met vrijstaande serres.

Goedkoper dan vrijstaande serres

Daar de muur als rug van de muurkas functioneert, gaat er minder materiaal in op het vlak van smeedijzer en glas.

Dit betekent dat dit type zwarte aanbouwserre minder kost dan een vrijstaand model.

Dit is dus een budgetvriendelijke optie voor gezinnen met een bepaald budget.

Degenen onder ons met een kleiner budget kunnen nog steeds profiteren van de voordelen van een aangebouwde kas.

Maximale ruimtebenutting op een minimale oppervlakte

Zoals u op de afbeeldingen van dit project kunt zien, biedt deze muurkas ook voordelen op het vlak van benutting van de beschikbare ruimte.

Ten eerste biedt het samenspel tussen de muur en het dak van de serre mogelijkheden om planten en groenten in de hoogte te kweken.

Met behulp van planken en rekken kan u optimaal gebruik maken van de beschikbare hoogte aan de kant van de muur.

Dit type aanbouwkas biedt zonder enige discussie meer bruikbare ruimte dan een vrijstaande boogserre.

Ten tweede kan u met dit soort serre gemakkelijker aan de slag op een beperktere oppervlakte.

Een relatief kleine oppervlakte in een stadstuintje, op een balkon of op een dakterras is reeds voldoende om dit type serre aanbouw te installeren.

Enkele belangrijke tips voor geïnteresseerden

Indien u maximaal succes nastreeft met tuinieren onder glas, zult u de aanbouwserre moeten voorzien van de nodige ventilatie, verwarming en bewatering.

Weetje: Met onze automatische raamopeners kan u de ventilatie tot op zekere hoogte automatiseren.

Qua aanleggen van elektriciteit en water is een aanbouwkas doorgaans ook eenvoudiger dan een alleenstaande kas (die vaak op een aanzienlijke afstand van het huis of het tuinhuis staat).

Indien u zin hebt om zelf de handen uit de mouwen te steken, dan kan u zelf de serre plaatsen.

Dit is mogelijk dankzij onze aan huis geleverde doe-het-zelf kit inclusief montageplan en alle materialen.

Weetje: Wie op Belgisch grondgebied woonachtig is, kan ook beroep doen op ons team van professionals om de serre te plaatsen.

Muurkas uit glas en smeedijzer: Conclusie

Dit type muurkas uit glas en smeedijzer is dé droomserre voor iedereen die optimaal gebruik wil maken van de beschikbare ruimte en tegelijk de beste thermische eigenschappen nastreeft.

Met behulp van fijne smeedijzeren profielen en een golvend dak is het bovendien mogelijk om een esthetisch aantrekkelijk ontwerp te ontwikkelen.

De tijd van oubollige en ouderwetse serres ligt achter ons!

Tip: Ook ondernemers die actief zijn in de horeca kunnen bij ons terecht voor op maat gemaakte smeedijzeren terrasoverkappingen uit glas voor hun horecazaak.

Interesse in onze muurkassen?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw tuinproject finaal vorm te geven? Met een op maat gemaakte muurkas uit glas en smeedijzer?

Aarzel dan niet langer en vraag vrijblijvend meer informatie aan via ons contactformulier (of vraag direct een prijsofferte aan).