Projectbeschrijving

Bent u op zoek naar een prachtige Victoriaanse serre te koop, speciaal voor u op maat gemaakt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Deze creatie werd gefotografeerd tijdens de koude winterperiode in de tuin van klant, omgeven door de natuur.

Dit type klassieke serre met Victoriaanse nok en mooie sierlijke smeedijzeren elementen hoeft niet langer een droom te blijven… Integendeel, het is iets dat haalbaar en binnen handbereik is!

Lees verder en ontdek hoe u de trotse eigenaar van een op maat gemaakte Victoriaanse serre kunt worden. Maar eerst een klein beetje geschiedenis…

Van welk tijdperk is een Victoriaanse serre?

Een Victoriaanse serre is een soort klassieke veranda of serre die vaak in de Victoriaanse tijd werd gebouwd in Engeland en andere Europese landen.  Het is de periode van toen de Britse koningin Victoria (1837 – 1901) leefde.

Deze magnifieke serres werden destijds vooral ontworpen als een plaats om te genieten van de tuin en Moeder Natuur, en tegelijkertijd beschutting te vinden tegen slecht weer.

Victoriaanse serres in de klassieke stijl werden gebouwd met grote ramen en een glazen dak, zodat er heel veel natuurlijk licht kon binnenvallen. En natuurlijk ook om het zicht op de tuin en omgeving te optimaliseren.

Weetje: De meeste Victoriaanse serres werden extra versierd met kleurrijke bloemen, mooie planten en andere botanische elementen, waardoor ze een natuurlijke en elegante uitstraling kregen.

En het was vroeger ook de gewoonte om dit type serre te meubileren, zoals met stoelen en tafels. Zo kon men er met het hele gezin zitten, rusten, ontspannen, iets drinken en zelfs een hapje eten.

Belangrijkste voordelen een vrijstaande Victoriaanse serre

Er zijn diverse goede redenen om te investeren in een mooie vrijstaande Victoriaanse serre voor in uw tuin:

  • Een Victoriaanse serre biedt een tof en uniek uitzicht op uw tuin en de natuur om u heen, waardoor u zich meer verbonden voelt met Moeder Natuur.
  • Dit type klassiek serre is voorzien van fijne smeedijzeren elementen en veel glas, wat voor veel natuurlijk licht en een ruimtelijk gevoel zorgt. Hierdoor kunt u heerlijk genieten van uw tuin en verse buitenlucht, ook als het weer niet helemaal meezit.
  • Een Victoriaanse serre is multifunctioneel inzetbaar: U kunt ze inrichten als kweekserre voor planten, groenten en fruit, als veranda, als zonnekamer, als eetkamer, als loungehoek of zelfs als een soort slaapruimte voor tijdens de zomermaanden.
  • Een mooie Victoriaanse serre kan de waarde van uw huis verhogen en functioneert als magneet voor tuinliefhebbers!
  • Dit type serre biedt een ontspannen en comfortabele omgeving in uw tuin waar u volledig kunt ontspannen en relaxen, zowel alleen als met familie en vrienden.

Samengevat: Een Victoriaanse serre zoals deze op de foto’s is een prachtige meerwaarde voor uw woning en tuin. Een dergelijke sierlijke constructie verhoogt uw levenskwaliteit en de waarde van uw woning.

Weetje: Een bijkomend voordeel van een Victoriaanse serre is dat u hiermee in staat bent om zelf vers geteelde groenten en fruit te kweken en te oogsten.

Dit kan bijgevolg een zeer positieve invloed hebben op uw gezondheid omdat verse voedingsmiddelen vol zitten met vitamines, mineralen en antioxidanten.

Fruit en groenten zijn goed voor de huid, het spijsverteringsstelsel (want fruit en groenten zijn rijk aan vezels) en het menselijk lichaam in het algemeen.

En door zelf groenten en fruit te kweken in een Victoriaanse serre, weet u ook precies wat er in uw voedsel zit en kunt u een gezonde en evenwichtige voeding garanderen zonder pesticiden.

Ook verkrijgbaar als zelfbouwpakket: Interessante optie

Indien u in België woont, kunt u beroep doen op ons voor de levering en plaatsing van de Victoriaanse serre.

Klanten die elders dan in België wonen, kunnen een zelfbouwpakket aanschaffen bij ons inclusief instructies, materialen en grondplannen (en Belgen die van doe-het-zelf houden ook natuurlijk!).

Het kan interessant zijn om een doe-het-zelf bouwpakket van een Victoriaanse serre aan te schaffen bij ons omwille van diverse redenen:

  • Onze zelfbouwpakketten voor Victoriaanse serres drukken de kosten voor u als klant en zijn goedkoper omdat u de kost van de plaatsing door een expert vermijdt. Indien u tijd, energie en geduld heeft, kunt u de plaatsing van onze serres perfect zelf uitvoeren.
  • U heeft de optie om op maat te werken met ons. Met andere woorden, u kunt in samenspraak met ons zelf de specifieke vorm, stijl en afmetingen van de Victoriaanse serre bepalen en alles in pakketvorm laten leveren bij u thuis.
  • Door een Victoriaanse serre te koop aan te schaffen en ze zelf op te bouwen in uw tuin, kunt u zich toewijden aan het volbrengen van een uitdagende missie. Zelf een Victoriaanse serre bouwen met behulp van onze doe-het-zelf bouwpakketten is namelijk een heel uitdagende en verrijkende ervaring.
  • Zelf een Victoriaanse serre opbouwen in uw tuin is een avontuur dat op het einde van de rit veel voldoening kan opleveren. Met een zekere trots zal u deze sierlijke constructie in uw tuin kunnen bewonderen en aanschouwen.

Interesse in een Victoriaanse serre te koop? Neem contact op

Droomt u van een prachtige vrijstaande Victoriaanse serre in uw tuin?

Verlangt u naar een sierlijke oase van rust waar u kunt genieten van de natuur? En waar u ter ontspanning zelf heerlijke kruiden, groenten en fruit kunt telen?

Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze Victoriaanse serres worden op maat gemaakt voor uw specifieke behoeften en budget. Dus waar wacht u eigenlijk nog op?

Vraag nu vrijblijvend meer info aan en ontdek de mogelijkheden voor uw situatie. Tip: Bekijk ook onze andere creaties, zoals bijvoorbeeld deze zwarte aanbouwserre.

Weetje: U kan ook direct online een offerte aanvragen ook indien u dat wenst.