Projectbeschrijving

Een vrijstaande tuinkamer van DBG Classics kan ervoor zorgen dat u uw tuin optimaal kan benutten, ook tijdens de lente, herfst (en zelfs winter). Wat is er toffer dan het telen van verse groenten en fruit in uw tuin? Tijd spenderen in de tuin zorgt voor een fantastische en deugddoende ontspanning van lichaam en geest.

Wenst u als hobbykweker optimaal gebruik te maken van de seizoenen? Dan is een vrijstaande smeedijzeren tuinkamer uit glas zeker en vast een optie om uw tuin en hobbyleven nieuw leven in te blazen!

Vrijstaande tuinkamer uit glas & smeedijzer

Het doel van dit project was om een vrijstaande tuinkamer op te leveren die bovendien een meerwaarde kon bieden vanuit esthetisch oogpunt.

Deze unieke serre met gebogen dak rust op een gemetseld laag muurtje. De klanten opteerden voor een vrij lange tuinkamer om zeker en vast voldoende ruimte te hebben binnenin de serre voor het kweken van groenten en fruit.

Er werden zowel langs de voor- als achterkant dubbele deuren voorzien. Deze staan in verbinding met elkaar via een wandelpad uit klinkers.

In het gebogen dak werden voldoende ventilatieluiken voorzien die samen met de dubbele deuren aan de voor- en achterkant voor de nodige luchtcirculatie kunnen zorgen op warme dagen.

Bruikbaar als veranda of lounge

Een dergelijke vrijstaande tuinkamer uit glas en smeedijzer biedt voldoende ruimte om heerlijke groenten en fruit te telen. Tegelijkertijd biedt ze een esthetische meerwaarde voor de tuin van de klanten. Deze constructie biedt een unieke uitstraling en creëert een speciale sfeer met vintage gevoel.

Vandaar dat u er ook steeds kunt voor opteren om zo’n vrijstaande tuinkamer in te richten als ontspanningsplaats met verharde ondergrond, loungezetels, sfeerverlichting, enkele planten, een mooi werkblad, een vintage koelkast, een toffe bar met barkrukken, enzovoort.

De klanten van dit project hebben ervoor gekozen om de smeedijzeren constructie in te richten als kweekkas voor het kweken van groenten en fruit. Enkel in het midden van de tuinkamer werd dus een verhard wandelpad voorzien.

Ook als hybride tuinkamer mogelijk

U kan ook gaan voor een hybride tuinkamer: deels ingericht als kweekkas, deels ingericht als loungeruimte. Op deze manier kan u kweken en tuinieren enerzijds en ontspannen in een vintage veranda anderzijds.

Dankzij zo’n hybride vrijstaande tuinkamer wordt uw tuin dan een fantastische plek om u in terug te trekken en met volle teugen te genieten van Moeder Natuur.

Praktische tuinkamers voor hobbykwekers

Onze vrijstaande tuinkamers zijn geschikt voor praktische tuinliefhebbers en zijn bovendien gebouwd uit duurzame materialen die bijzonder sterk zijn.

U kan dus tientallen jaren genieten van zo’n handige vrijstaande tuinkamer. Investeren in zo’n constructie doet u met het oog op de lange termijn. Duurzaamheid staat centraal bij onze tuinkamers.

Juweeltje in de tuin – Als aanvulling of als blikvanger

Vanuit esthetisch oogpunt kunnen onze smeedijzeren tuinkamers met glas voor een speciaal effect zorgen. Afhankelijk van de plaatsing in uw tuin kunt u ervoor zorgen dat zo’n tuinkamer opgaat in de omgeving of net in het oog springt als pareltje in uw tuin.

De klassieke vintage uitstraling van een vrijstaande tuinkamer kan in elk geval aansluiten bij tal van woon- en tuinstijlen. Contacteer ons gerust geheel vrijblijvend om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.

Ontwerp & bouw zelf de tuinkamer van uw dromen

Ontwerp zelf uw vrijstaande tuinkamer

Wij bieden zowel standaard oplossingen als maatwerk aan. Voor een soortgelijke vrijstaande tuinkamer als deze van dit project kan u opteren voor een modulaire opbouw en spelen met de lengte van de constructie. U vertrekt vanuit een basisstructuur en bepaalt zelf hoe lang de tuinkamer wordt.

U kan ook zelf gaan bepalen hoe de voor- en achterkant er moeten gaan uitzien (dubbele deuren of niet bijvoorbeeld). De materialen van onze vrijstaande tuinkamers zijn van hoge kwaliteit en het modulaire systeem biedt heel wat flexibiliteit om uw tuinkamer naar believen in te richten.

Zelfbouwkit verkrijgbaar

Het goede nieuws voor echte tuinliefhebbers is dat u vrij eenvoudig zelf zo’n vrijstaande tuinkamer kunt opbouwen. U kan bij ons een zelfbouwpakket verkrijgen dat aan huis geleverd wordt. Dergelijke zelfbouwkit bevat alle materialen en een gedetailleerd grondplan met richtlijnen.

Deze zelfbouwoptie is goedkoper en kan u gerust beschouwen als een tof avontuur en een mooie aanvulling op tuinieren, uw passie. Na de noeste arbeid die u zelf verricht heeft, zal u met nog grotere voldoening en trots kunnen genieten van de zelfgebouwde vrijstaande tuinkamer.

Opmerking: Plaatsing door DBG Classics is ook mogelijk (enkel in België). Wilt u de serre buiten België laten plaatsen? Schakel dan een ervaren aannemer of tuinman in voor de job.

Geïnteresseerd? Contacteer ons!

Heeft u interesse in een vrijstaande tuinkamer uit smeedijzer en glas zoals de constructie van dit project? Aarzel dan niet langer en contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

U kan ook beslissen om direct online een offerte aan te vragen voor een vrijstaande tuinkamer op maat van uw situatie.